μια μερα

Αφού καταφέραμε να βρούμε τον διακόπτη της ιστορίας και είχαμε το σθένος να πατήσουμε το off, καταλάβαμε πως η αλλαγή περνάει μέσα από τους δρόμους της φωτιάς. Με φλογισμένα μάτια και πολεμώντας τη βία της εξουσίας με το ομορφότερο χαμόγελό μας μπορέσαμε να ορθώσουμε οδοφράγματα στην κανονικότητα, και με υψωμένες τις αριστερές γροθιές στον ουρανό και προταγμένο το άλλο χέρι, της αλληλεγγύης, στον διπλανό μιλούσαμε για τον μελλοντικό κόσμο σαν να είναι μόνο δική μας υπόθεση.Κι όταν ο εχθρός μας περικύκλωσε μας βρήκε με τις κιθάρες στα χέρια να τραγουδάμε για τον έρωτα. Κι όταν ο εχθρός μας πήρε τις κιθάρες μας εμείς πιάσαμε τις πέτρες, κι όταν ο εχθρός κατέστρεψε τα σπίτια μας εμείς αρχίσαμε να μένουμε στις ταράτσες των πολυκατοικιών. Κι όταν ο εχθρός πυροβόλησε τον πρώτο από εμάς, εμείς διστάσαμε για λίγο μόνο και αρχίσαμε ένα ξέφρενο χορό.
Ήμασταν σίγουροι πως θα νικήσουμε. Τα καινούρια παιδιά που ανέπνεαν σε αυτόν τον πλανήτη θα ανακάλυπταν τα χρώματα ξανά και θα έβρισκαν και άλλα, καινούρια, δικά τους που δεν θα τα είχε ξαναδεί μάτι ανθρώπου. Θα ανακάλυπταν νέους ήχους και θα έφτιαχναν μια καινούρια μουσική, τη μουσική των εξεγερμένων, τη μουσική των ελεύθερων, την μουσική των ευτυχισμένων, με νότες μέσα κι έξω, πάνω και κάτω από το πεντάγραμμο.
Τα καινούρια παιδιά θα κρατάνε φωτογραφίες από το μέλλον στα χέρια τους, θα κλαίνε μόνο από χαρά, θα οικοδομούν το αύριο στα συντρίμμια του χθες, θα ερωτεύονται και θα μιλούν με γεμάτες παύσεις και σιωπές αμηχανίας.
Δεν θα υπάρχουν σύνορα, μόνο κάμποι και λιβάδια, λίμνες, ποτάμια και βουνά, το χώμα, ο αέρας, ο ήλιος, το νερό είναι όλα δικά τους. Δεν υπάρχει ιδιοκτησία, δεν υπάρχει εξουσία, δεν υπάρχουν μέθοδοι αντισύλληψης, δεν υπάρχει αρρώστια, δεν υπάρχει θέατρο και ο θάνατος είναι και αυτός γιορτή.
Κι εμείς, τα αγόρια και τα κορίτσια του σήμερα, ψάχνουμε μανιασμένα την άνοιξη μέσα σε αυτή τη γκρίζα πόλη με τα πορτοκαλί φώτα ψάχνουμε τα λουλούδια της για να τα φορέσουμε στο πέτο μας, στο αυτί μας, στα μαλλιά μας και φανταζόμαστε στον ξύπνιο μας την έφοδο στον ουρανό.

Advertisements

One response to “μια μερα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s