είναι σαν να σου βαράνε το στομάχι από μέσα

είχαμε συνηθίσει να τσακίζουμε ο ένας τον άλλο. και τώρα το χειρότερο: είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε άλλες μυρωδιές πάνω στα κορμιά μας. σηκώναμε τα βάρη τους οικειοθελώς. μόνη σκέψη μας ήταν να απεμπλακούμε. απαλά, ανεπαίσθητα. η διάσπαση του ατόμου εκλύει μεγάλα ποσά ενέργειας. η συντέλεια του κόσμου δεν έγινε ποτέ. μα και να γινόταν δεν θα μας έβρισκε μαζί. γιατί επιλέξαμε. οι επιλογές μας συνοψίζονταν σε δύο λέξεις που ταίριαζαν τόσο σαδιστικά μεταξύ τους «ποτέ ξανά». και ήταν σαν να λέμε για πάντα. πάντοτε. ηρέμησαν όλα. και οι μυρωδιές επανήλθαν. μυρίζει όπως παλιά. εμείς τουλάχιστον θυμόμαστε. μας έμεινε αυτό. θυμόμαστε ότι κάποτε υπήρξαμε. εμείς. που δεν είμαστε πια. εμείς.

το αγόρι έτρεξε προς το μέρος της. τα μάτια του ήταν κόκκινα. πρώτα δάκρυα άρχισαν να κυλούν, ανάσα γρήγορη κοφτή. έπεσε στα γόνατα. έσφιξε στα χέρια του τους αστραγάλους της. της είπε με μια γλυκιά φωνή «αγάπη μου. πάει πολύς καιρός από τότε που δεν αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. δε μου φέρεσαι όπως άλλοτε. αγάπη μου.» εκείνη παρέμενε ανέκφραστη και μασούλαγε ένα καρότο.

είχα συνηθίσει να σε τσακίζω. σαδιστικά έμενα μακρυά σου. ήξερα τι κάνω. συνειδητά. δεν συνήθιζα την απουσία. και κρεμιόμουν σε άλλες αγκαλιές. και πηδιόμουν, σαν το σκυλί γαμιόμουν και κρεμιόμουν σε άλλες αγκαλιές -μα έμοιαζαν κηδεία οι κυριακές μου. ερωτευόμουν, πάντα πολλές φορές και πάντα από συνήθεια. δεν αγάπησα ποτέ. ήμουν εκεί. και τώρα θυμάμαι. και θυμίζω. και τώρα κοιτάω και βλέπω. κοιτάζω. παρατηρώ. και βλέπω. και ρωτάω. και αναρωτιέμαι. να σε περιμένω το βράδυ. όχι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s