Ο Κόστια

που του άρεσε να δημιουργεί προβλήματα στους γύρω του ειδικά όταν οι γύρω του είχαν φροντίσει να δημιουργούν προβλήματα σε αυτόν. Και αυτό του έβγαινε ανθρώπινα, όχι απαραίτητα σαν πράξη αλλά σίγουρα σαν σκέψη ή τουλάχιστον σαν στρατηγική. Όσο πιο δυνατός ήταν ο αντίπαλός που του δημιουργούσε προβλήματα, που του έβαζε εμπόδια, που τον κατάστρεφε σιγά σιγά ή τον έλιωνε ακαριαία σε μια μονάχα στιγμούλα ζωής τόσο πιο αδύναμο έπρεπε να είναι το ανυποψίαστο θύμα, για να μπορέσει πανεύκολα να το συντρίψει στη διάρκεια μιας και μόνο αναπνοής. Του έκοβε την ανάσα, το λιάνιζε, ένιωθε τότε ο Κόστια μέσα του να στάζει μέλι ζεστό. Τέτοια ήταν η ικανοποίησή του. Έτσι γέμιζε τις ώρες του, έτσι υπήρχε: με το να σκίζει προσωπικότητες απαλές σαν το μετάξι, με το να βρομίζει το πιο φωτεινό λευκό του κόσμου, με το να χαράζει γρατσουνιές στις πιο αμόλυντες τρυφερές ψυχές γύρω του. Τέτοιος είναι ο νόμος της φύσης, ο νόμος του ισχυρού και όποιος τον παραβαίνει έχει να κάνει με την τιμωρία των Θεών.

Αναγνώριζε την δυσμενή του θέση. Ήξερε πως δεν είναι από τους πιο δυνατούς που πατάνε σε αυτόν τον κόσμο. Ήξερε πως είναι εύκολη τροφή για δυνατά αιμοβόρα σαρκοφάγα κτήνη. Όμως πίστευε πως υπάρχουν και πολλοί πιο αδύναμοι από αυτόν. Άνθρωποι που θα δέχονταν με ευχαρίστηση να γίνουν χαλί για να σκουπίσει πάνω τους τα πόδια του. Εύκολοι στόχοι. Θηράματα τα οποία θα μπορούσε να κατασπαράξει, να τραφεί με τη σάρκα και το αίμα τους και να μείνει σαν μόνη ανάμνηση από αυτούς μικρά κομματάκια ωμού κρέατος ανάμεσα από τα δόντια του. Όχι μόνο το ήξερε, ήταν βέβαιος, έτσι ήταν. Έτσι είναι.

Μία νύχτα σαν και αυτές. Που ένιωθε πληγωμένος, λαβωμένος, αποκαρδιωμένος. Μία νύχτα από εκείνες που ακόμα και ο πιο δυνατός ληστής χάνει το μυαλό του και πνίγεται μέσα στην ανυπαρξία του φόρεσε ξανά την στολή του: την μαύρη κάπα του Αμλέτου. Ο Ιάγος μεταμφιεσμένος σε Άμλετ. Κατέβηκε ίσια μπροστά κρατώντας πυρωμένο σίδερο με το όνομά του και βάλθηκε να ψάχνει αγνές ψυχές για να αποτυπώσει το σημάδι του στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s