Μισό μάθημα ζωής (ένα ακόμα)

Το παν είναι να βρεις το ζητούμενο. Από μία πληθώρα επιλογών να αναπτύξεις πρώτα την ικανότητα να κρίνεις, ώστε να μην γίνεσαι ευάλωτος και επιρεπής και μετά να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις εσωτερικές πυξίδες. Να μάθεις να τις δουλεύεις και να τις αφήνεις να σε καθοδηγούν. Αν αυτές οι παλαβιάρες βελόνες τρελαθούν και δείχνουν άλλα αντί άλλων έχεις πάντα το χρόνο και τη δυνατότητα για πισωγυρίσματα. Κανείς δεν είναι ικανός να σε ρωτήσει γιατί, πουθενά δεν έχεις υποχρέωση να απολογηθείς. Το μόνο που έχει σημασία είναι το ζητούμενο.

Δεν υπάρχουν στόχοι! Μοναδικός στόχος είναι το γαμημένο ζητούμενο που σε κάθε ένα μας μπορεί να αλλάζει. Για κάθε άνθρωπο το ζητούμενο είναι ένα.

Η πίστη και η εμπιστοσύνη είναι κινητήριες δυνάμεις. Να έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις και εμπιστοσύνη πρώτον στις δυνάμεις σου, δεύτερον στις αισθήσεις σου και τρίτον στους συνεργάτες/ ομοϊδεάτες/ συγγενείς/ συντρόφους σου, πες τους όπως θέλεις.

Αλλά πάντα μην ξεχνάς την χρησιμότητα του “εγώ” σου. Αυτό το καταστροφικό πλασματάκι που βρίσκεται μέσα σου πρέπει να μάθεις δεξιοτεχνικά να το χειρίζεσαι. Να το κάνεις δούλο σου και όχι να υποδουλωθείς σε αυτό. Διαφορετικά σφήνωσαι μια σφαίρα στο κεφάλι σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν το “εγώ” σου είναι μικρό φρόντισε να το τραβήξεις λίγο, αν είναι πολύ μεγάλο κόψε του τα ποδάρια. Φρόντισε μόνο να μην χωράει σε όλο το κρεβάτι. Ο Προκρούστης είχε κάπου λάθος. Το εγώ σαν το μαχαίρι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε για να κόψεις ψωμί είτε για να κόψεις το λαρρύγγι ενός ανηποψίαστου που κατουράει στη γωνία της Τζαβέλα με την Ζωοδόχου Πηγής.

Μην ξεχνάς πως εξακολουθώ να με βρίσκω σχεδόν συμπαθητικό

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s