Σε Όλους

Κάθε μέρα που περνάει, ο κακόμοιρος Κόστια, μαθαίνει πως δεν υπάρχει μια κάποια συγκεκριμένη μέθοδος, μια πεπατημένη, ένας και μόνο τρόπος, μια τροχιά να διασχίσεις, ένας δρόμος ή ένα μονοπάτι. Κάθε μέρα που περνάει συναντάει διαφορετικούς δρόμους και αδιέξοδα και χωράφια άβατα και εμπόδια και κακοτοπιές και το χειρότερο από όλα: τη χωροφυλακή να τον περιμένει σε κάθε γωνία και να του ζητά τον λόγο επίμονα. Κάθε μέρα που περνάει, ο δυστυχής, νομίζει πως έχει ήδη κατορθώσει να λύσει ένα πρόβλημα, μόνο που στο ξεψύχισμα της νύχτας ξεπηδούν άλλα τρία γύρω του και τον περικυκλώνουν. Σκέφτεται και ξανασκέφτεται να βρει την ιδανική λύση αλλά είναι τόσο χαζός για να καταλάβει πως τα χρώματα είναι μπροστά του, το ίδιο και τα πινέλα και πως μοναδικός υπεύθυνος για το περιεχόμενο του καμβά είναι αυτός ο ίδιος. Και δεν είναι καθόλου καλός ζωγράφος ή τουλάχιστον δε μπορεί να κρατήσει σωστά τις συμμετρίες και να αποδώσει την προοπτική. Κάθε μέρα που περνάει στη ζωή του Κόστια, την ακολουθεί η επόμενη μέρα πράγμα φυσιολογικό, μα και αυτή η λογική συνέχεια των ημερών μοιάζει, δείχνει να είναι, παράλογη, ελαφρώς σαδιστική, περίεργα απροσάρμοστη, ακόμα- ακόμα και ανυπόφορη. Το λογικό για το μυαλό του Κόστια είναι η μέρα που έπεται της σημερινής να είναι το χθες και όχι το αύριο, όπως γίνεται συνήθως, για να μπορέσει να έχει σκεφτεί και να δράσει.

Η ζωή του Κόστια είναι σχεδόν μάταιη. Βυθισμένος στις κατάμονες σταγόνες νερού, χωμένος στους δαιδαλώδεις λαβυρίνθους της ανούσιας σκέψης, περικυκλωμένος από αιμοσταγείς διαβάτες και τους βρυκόλακες σε κάθε γωνία, προσπαθεί να μάθει γιατί δε μπορεί να μάθει από τα λάθη του. Τελικά το μόνο που μαθαίνει είναι να αναπνέει.

DSC_0332

Το παθός μαθός, το παθός πάθος και έπειτα λάθος. Και το μαθός μύθος. Ο μύθος, ο ζύθος και ο λίθος και μαζί λήθη. Ηλίθια λήθη και στήθη και θύλη και θηλιά στη μηλιά, λίγο πιο πριν τα φιλιά, τα χίλια φιλιά στα χείλια. Τα μίλια και τα μήλα και η μιλιά, η λαλιά, τα μαλλιά, τα χαλιά. Τα παλιά… χάλια…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s