Τιποτα δεν ειναι οπως πριν

Αλλαγές, μικρές ή μεγάλες, συμβαίνουν, είτε μικρές είτε μεγάλες. Τίποτα δεν είναι στάσιμο και όλα κινούνται, γρήγορα ή αργα. Μία μικρή αλλαγή στο σήμερα μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει την σωτηρία σου ή την καταστροφή.
Τίποτα δεν μένει στάσιμο και αυτό είναι η μόνη αλήθεια. Κάθισες ποτέ να παρατηρήσεις τις μικρές, τις ασήμαντες αυτές αλλαγές ή μήπως είσαι τόσο βιαστικός;
Βιαστικός στον έρωτα, στην αγάπη, στα πάθη σου, στις διασκεδάσεις σου και εν τέλει σε ολόκληρη σου την ζωή. Δεν παρατηρείς, δεν βλέπεις γύρω, σου δεν αφουγκράζεσαι. Όμως υπάρχει μια στιγμή, ένα σημείο μηδέν, με όλο το συναισθηματικό βάρος της έννοιας, που τα βλέπεις όλα να ξεδιπλώνονται, όπως το κουβάρι μαλλί της γιαγιάς που σου έπλεκε τα «καλτσούνια» κάθε χειμώνα και αναρωτιέσαι πως έφτασες εσύ εδώ. Και όμως τα έχεις όλα μπροστά στα μάτια σου.
Το παράδοξο είναι πως, λέω πως γίνεται να οδηγηθείς σε δρόμους που δεν επέλεξες, και η απάντηση ίσως να είναι ότι φταίνε οι επιλογές των άλλων. Αυτές που τότε που τις έβλεπες να γίνονται δεν σε ενοχλούσαν, δεν σε αφορούσαν, δεν σε άγγιζαν, δεν μπορούσες να φανταστείς το κόστος που θα είχες όταν αυτές θα έβγαιναν από την αδράνεια και σιγά σιγά θα άρχιζαν να σε αφορούν.
Και δεν θέλω να το πάω στο πολιτικό, που λίγο πολύ αυτό είναι δεδομένο. Το άσχημο είναι όταν τέτοια πράγματα αφορούν τον περίγυρο σου. Σε αυτούς δηλαδή που δεν θες και δεν μπορείς να αντιδράσεις. Όταν όμως μάθεις ότι έπρεπε να το κάνεις, τότε ίσως να είναι αργά.
Για λίγο λοιπόν θα γίνω ο Φύρρερ σας: Παρατηρήστε τις αλλαγές, ζήστε τις ή αποτρέψτε τις όσο αυτό περνάει από το χέρι σας. Ζήστε, ζήστε κάθε στιγμή, μην σπαταλάτε ούτε ένα δευτερόλεπτο, ούτε ένα γαμημένο δευτερόλεπτο χαμένο.
Από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά…

Advertisements

3 responses to “Τιποτα δεν ειναι οπως πριν

  1. > Ζήστε, ζήστε κάθε στιγμή, μην σπαταλάτε
    > ούτε ένα δευτερόλεπτο

    Ναι.
    Γιατί ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται ούτε ένα από αυτά τα δευτερόλεπτα να γυρίσουν πίσω…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s