Ο πάπιος

Κάποτε στα νησιά Φέρε- Φράν ήταν μία πάπια αρσενική. Δηλαδή πάπιος. Ο πάπιος αυτός είχε ένα κατά δικό του χούλα- χουπ και έπαιζε καθημερινά. Ήταν ένα κίτρινο πλαστικό χούλα- χουπ με πράσινες ρίγες και ήταν μοναδικό στον κόσμο. Του το είχε φέρει ο θείος του Κίπλινγκ από την μακρινή Σμερδενάνδη που φημίζεται, εκτός από τα χούλα- χουπ, για τους φανταστικούς της μπερντέδες.
Ο πάπιος της ιστορίας μας είχε όμως ένα πρόβλημα. Φοβόταν πολύ τα ταμπιραράμ των άλλων πάπιων και ιδιαίτερα των θηλυκών που ήταν πιο μοντέρνα και πιο περιποιημένα και καταλαβαίνετε. Είναι πολύ τρομακτικά τα ταμπιραράμ όταν είναι περιποιημένα. Έτσι λοιπόν κάνωντας χούλα- χουπ ξέχναγε αυτό του το πρόβλημα. Μια μέρα όμως ένας γέρος κότσυφας, μπαρμπα- Φοντάν τον έλεγαν, του πήγε δώρο ένα περιποιημένο ταμπιραράμ και ας ήτανε και αρσενικός.
Του πάπιου δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα να έχει ένα ολοκαίνουριο περιποιημένο ταμπιραράμ και έτσι άνοιξε μια μεγάλη λακκούβα και το έθαψε βαθιά μέσα στην γη και πήγε να κάνει χούλα- χουπ. Όμως το ταντιραράμ ήταν στοιχειωμένο και έτσι ένα φάντασμα από πανάρχαια Φιρφινόμ εμφανίστηκε στον ύπνο του.
«Θα πάρεις το ταμπιραράμ και θα το χρησιμοποιείς κάθε μέρα», του είπε και συνέχισε λέγοντας, «αν δεν θα, και έτσι εσύ δεν θα μπορείς να.».
Μόλις άκουσε αυτά ο πάπιος τρόμαξε πάρα πολύ και με τρεμάμενη φωνή αποκρίθηκε: «Μα…δεν… αφού έτσι κι αλλιώς, εφόσον δεν, δεδομένου ότι, μπορεί να. Και εκτός αυτού ίσως, μετά από το, θα μπλιμ μπλομ μπλαμ.»
Και έτσι πείστηκε το φάντασμα Φιρφινόμ και δεν τον ξαναενόχλησε. Βλέπεται ο πάπιος ήξερε να χρησιμοποιεί καλά την τέχνη της γλώσσας.

Advertisements

One response to “Ο πάπιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s