Ο προδότης

Του είπαν να φύγει μακριά του φουκαρά του Άντον γιατί ήταν λέει προδότης. Τον εξόρισαν για πάντα και ας ήτανε και Sir…
Τελευταία επιθυμία του ήταν να πάει στον λόφο έξω από το χωριό Μπρίστοουν, να κάτσει κάτω από την κερασιά, να χαζέψει τους κοκκινολαίμηδες, που εκείνη την εποχή έφτιαχναν τις φωλιές τους, να παίξει με τα μερμήγκια, να ακούσει τον βοσκό από τον απέναντι λόφο να παίζει με την φλογέρα του, να πιει λίγο νερό από την πηγή και ύστερα να δει την αγαπημένη του πριν φύγει για πάντα.
Μα ήταν ήδη αργά. Ο λόφος είχε καεί από τον Εχθρό την προηγούμενη μέρα. Το τοπίο ήταν σκοτεινό από τις φωτιές και στα αυτιά του άκουγε τις γυναίκες του χωριού να σκούζουν για βοήθεια. Που και που κάποιες κανονιές και αυτός ο ήχος από τα σπαθιά καρφωνόταν απευθείας στο κεφάλι του. Έτρεξε να βρει την αγαπημένη του. Πόσο θα ήθελε να νιώσει στην αγκαλιά του το τρυφερό της το κορμί, να της πει πως την αγαπάει και να την φιλήσει για τελευταία φορά…Μόνο που ο Εχθρός είχε φτάσει από νωρίς στο χωριό της και η κακομοίρα η Σάλυ ήταν ήδη βιασμένη και έκλαιγε σε μια γωνιά γυμνή… Την πήρε στην αγκαλιά του όμως εκείνη τον κοίταξε τόσο άγρια στα μάτια που εκείνος την άφησε τρομαγμένος. ‘Φύγε του’, του είπε, ‘κοίτα τι μου έκανες!’. Ο Άντον την έφτυσε στα μούτρα. Έφυγε φωνάζοντας: ‘Για εσένα τα έκανα όλα…’. Μα έτσι αχάριστες είναι πάντα οι γυναίκες.
Πήγε να βρει τον αδερφό του. Η πλατεία του χωριού του ήταν γεμάτη με κρεμασμένους. Μέσα σε αυτούς και ο αδερφός.
Του είχαν φορτώσει όλα όσα έκανε ο Άντον και την δυστυχία που προσέφερε στην Πατρίδα.
Δεν άντεξε την φρίκη. Πήγε στο βασιλιά και του ζήτησε να φύγει νωρίτερα από το κανονικό μακριά από την πατρίδα. Μόνο που θέλησε, σαν τελευταία χάρη, να ρωτήσει αν θα μπορούσε να πάρει μαζί του το πορτρέτο του, για να θυμάται, λέει, τον εαυτό του όταν φτάσει στα βαθιά γεράματα.
Ο βασιλιά δεν αρνήθηκε και ο Άντον έφυγε για πάντα…
Αυτό ήταν το τίμημα για την προδοσία της Πατρίδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s