Η ταξικότητα της αταξίας

Θα προσπαθήσω να κάνω μια μικρή ανάλυση χρησιμοποιώντας ως μέσω πειθούς παραδείγματα από την καθημερινή μου ζωή, αν και ξέρω πως ο εμπειρισμός δεν βγάζει πάντα σε ορθά συμπεράσματα, και ίσως να μην βγάζει ποτέ.

Όλοι σας έχετε έρθει αντιμέτωποι με την καταστολή της μανούλας σας, μπαμπάκα σας, αδερφού-ης σας, συντρόφου σας, συγκάτοικου σας κ.ο.κ όταν αυτοί έρχονται από την πλευρά τους αντιμέτωποι με την αταξία που έχετε προκαλέσει σε ένα δωμάτιο (λέγε με  υπνοδωμάτιο). Η απειλή είναι άμεση: δεν θα σου ξανασυγυρίσω ποτέ, να σηκωθείς να φύγεις και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι πως η αταξία του χώρου στον οποίο ζει ο καθένας είναι το αποκορύφωμα της τάξης και της οργάνωσης!

Όταν διαβάζω –ακόμα και για λίγο- συνηθίζω να μην επιστρέφω το βιβλίο στην βιβλιοθήκη μου αλλά να το ακουμπάω στο πάτωμα, και μάλιστα ανοιχτό! Αυτό είναι μια ύπουλη τακτική που την κάνω εσκεμμένα και όχι γιατί βαριέμαι να στρίψω στην καρεκλά (σ.σ. καρέκλα με ροδάκια) μου και να το εναποθέσω στην βιβλιοθήκη που βρίσκεται ακριβώς από πίσω μου.

Το ανοιχτό βιβλίο στο πάτωμα είναι μιας μορφής σελιδοδείκτης, έτσι ποτέ δεν ξεχνάω σε ποια σελίδα είμαι! Ενώ με το να το έχω στο πάτωμα και να το βλέπω μου υπενθυμίζει πως έχω αφήσει μια εκκρεμότητα, δηλαδή ότι πρέπει να συνεχίσω να διαβάζω και άλλο!

Αν το επέστρεφα εκεί από όπου το πήρα αφενός μεν θα ξέχναγα την σελίδα στην οποία έχω σταματήσει και αφετέρου θα ξέχναγα να διαβάσω, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον!

Το ζήτημα των χρημάτων είναι ένας ακόμα λόγος αψιμαχίας!

«Βγάζεις το παντελόνι σου και το πετάς και πέφτουν όλα τα λεφτά σου στο πάτωμα, και είσαι ακατάστατος και τι παιδί μεγάλωσα εγώ και είσαι ίδιος με τον πατέρα σου και δεν θα προκόψεις ποτέ με το μυαλό που κουμαντάρεις και μήπως παίρνεις ναρκωτικά- είσαι ομοφυλόφιλος;» τσιρίζει η μανούλα, όμως δεν ξέρει πως αυτό έχει την δική του σημασία! Όταν τα χρήματα είναι στο πάτωμα αποκτούν την ιδιότητα της εύκολης μέτρησης! Γιατί να βάλεις το χέρι στην τσέπη, να βγάλεις τα ψιλά, να αρχίσεις να τα μετράς στην παλάμη και να τα ξαναβάλεις στο παντελόνι; Γιατί τόσο χάσιμο χρόνου; Τα πετάς στο πάτωμα και από ψηλά μπορείς να τα μετρήσεις πολύ εύκολα! Κι αυτό είναι και ένας έλεγχος της όρασής σου και μάλιστα δωρεάν!Ο οφθαλμίατρος πληρώνεται για να σε βάζει να μετράς αριθμούς από μακριά.

Επίσης μερικά από τα κέρματα μπορούν να πέσουν σε σημεία που δεν τα βλέπεις (για να τα μετρήσεις) και έτσι έρχεσαι σε μια πρώτη επαφή με την έννοια της αποταμίευσης! Ύστερα από έναν, δυο, τρεις μήνες που μπορεί να είσαι ρέστος και ταπί λες: δεν κάνω καμιά έρευνα κάτω από το κρεβάτι μπας και υπάρχει κανένα φράγκο; Και σαν θαύμα ανακαλύπτεις καμία 10αρια €! Είναι η απόλυτη μέθοδος αποταμίευσης! Άσε που κανένας κλεφτής δεν θα σκεφτεί να κοιτάξει κάτω από το κρεβάτι για τις οικονομίες σου αλλά θα πάρει τον κουμπαρά και θα φύγει!

Τρίτο ζήτημα που τίθεται συνήθως είναι τα «ρούχα στο πάτωμα»! Καλή μου μανούλα αφού δεν μου έχεις πάρει χαλί ή μοκέτα για το δωμάτιο, μου δεν πρέπει να βρω έναν τρόπο να ζεσταθώ;;; Ταυτόχρονα τα ρούχα στο πάτωμα (ειδικά αν είναι πολύχρωμα) δίνουν μια εντελώς διαφορετική αισθητική στον χώρο! Παράλληλα καλλιεργείται η φαντασία και η δημιουργικότητα αφού μπορείς να φτιάξεις όπως θες το κατάδικό σου χαλί χωρίς να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις υφαντουργικής- χρήσης αργαλειού ή οτιδήποτε παρόμοιο!

Σαν τέταρτο σημείο θέλω να θίξω την συσσώρευση άπλυτων πραγμάτων… ειτε αυτά είναι ρούχα, είτε είναι εσώρουχα, είτε είναι ποτήρια ή πιάτα! Για τα είδη ένδυσης πρέπει να γνωρίζεις ότι είσαι ο μόνος που ξέρει ποσά χρειάζεται και ποσά όχι! Για παράδειγμα έχεις 10 μποξεράκια στα ντουλάπια σου. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να έχεις στα άπλυτα 9 μποξεράκια μέχρι την ημέρα που θα τα πας και θα τα βάλεις στο πλυντήριο! Γιατί κάθε μέρα που αλλάζεις εσώρουχο να τρέχεις στο πλυντήριο, να το γεμίζεις με εσώρουχα τα οποία θα φτάσουν στον απαραίτητο αριθμό για πλύση, έτσι κι αλλιώς, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που ο αριθμός των εσώρουχων της οικογένειας θα είναι ικανοποιητικός για να γίνει πλύση τέτοιου είδους; Όσων αφορά τα πιάτα και τα ποτήρια πρέπει να ξέρουν οι πολυαγαπημένοι σου συγκάτοικοι (είτε γονείς είναι αυτοί είτε σύντροφοι) ότι είσαι και εσύ μέλος του νοικοκυριού και προφανώς ξέρεις πότε έχει ανάγκη στο σπίτι για επιπλέον ποτήρια και ποτέ όχι!

Τέλος τα πεταγμένα πράγματα ,αριστερά & δεξιά, συνιστούν τον καλύτερο τρόπο τακτοποίησης των προσωπικών σου αντικειμένων! Ανά πάσα στιγμή ξέρεις πως τα κλειδιά σου είναι κάτω από την πολυθρόνα, η ταυτότητα κάτω από το χαλί, η τσάντα βρίσκεται πίσω από τον καναπέ κλπ. Ενώ όταν επεμβαίνει το χέρι της μαμάς όλα αυτά τα πράγματα, που μέχρι τότε ήξερες που βρίσκονται, χάνονται! Ψάχνεις να βρεις τα κλειδιά σου κάτω από την πολυθρόνα και εκείνη τα έχει βάλει στην μολυβοθήκη, και που να πάει το μυαλό σου, κακομοίρη, ότι είναι εκεί αφού εσύ δεν τα έβαλες ποτέ και στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι εκέι η θέση τους! Στην καλύτερη, με αρκετή δόση κωλοφαρδίας τα βρίσκεις, αλλά αργείς στο ραντεβού σου, μια πιο μετριοπαθείς περίπτωση είναι να ξυπνήσεις την γειτονία με τις αγριοφωνάρες σου με αποτέλεσμα να υποστείς και τις ανάλογες συνέπειες και η χειρότερη περίπτωση να κοιμηθείς αγκαλιά με τον σκύλο ή στο χαλάκι της εξώπορτας.

Μην μασάτε λοιπόν στην προπαγάνδα που θέλει τα πράγματα σε μια τάξη μέσα στο σπίτι! Η καλύτερη τάξη είναι η ελεγχόμενη αταξία! Εκεί που τα πράγματα αναπαύονται ακριβώς στο σημείο όπου δημιουργήθηκαν για να αναπαύονται !Μην καταπιέζετε τους εαυτούς σας!

Οι σκέψεις μου είναι σαν τα συρτάρια μου και δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ!

Advertisements

6 responses to “Η ταξικότητα της αταξίας

  1. Κι εγώ μαζί σου ρε συ, αλλά ομολογώ ότι τις τελευταίες μέρες έχω την ανάγκη να συμμαζέψω το δωμάτιό μου, να βάψω τους τοίχους μωβ και να το γεμίσω κεριά!! Μάλλον το χάνω λίγο-λίγο (όσο έχιε απομείνει)…

  2. Θα ηθελα να προσθεσω οτι η αταξια αυτη ειναι ο καλυτερος τροπος για να κρατας τον εγκεφαλο σου σε αριστη κατασταση αφου το να θυμασαι ανα πασα στιγμη που ειναι το καθε τι μεσα σε ενα τοσο φαινομαινικα τυχαιο περιβαλλον ειναι πραγματικα η καλυτερη ασκηση μνημης…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s